Ga naar Content

Jonker kan met een goed gevoel onder de kerstboom zitten

VELSEN-ZUID - Telstar won zondagmiddag de derby tegen Jong AZ met 3-1. Het stemde niet alleen Andries Jonker tot tevredenheid, want ook Abdel El Ouazzane was blij. De doelman mocht namelijk zijn debuut maken in het betaalde voetbal tegen de Alkmaarders. 

Foto: Pro Shots/Paul Meima

"Dit was waar het om ging: winnen", reageerde Jonker na afloop van Telstar - Jong AZ. "Nu staan we in het linkerrijtje en dat is een goed gevoel met de Kerst. Ik denk dat we een goed eerste halfjaar hebben gehad en als je dat dan - een paar dagen na Ajax-thuis - af kan sluiten met een overwinning dan kan je alleen maar tevreden zijn. Het had wel 4,5-1 kunnen worden, maar dat was wat geflatteerd geweest."

Het eerste halfjaar in Velsen-Zuid is de oefenmeester goed bevallen. "Voetbal staat centraal hier en het hele circus eromheen is er niet. Je kunt in alle rust werken en het plezier in het voetbal is groot. Daar gaat het om. Nu gaan we met deze overwinning lekker tien dagen onder de kerstboom zitten!"

Tekst gaat verder onder de video

Andries Jonker over Telstar - Jong AZ - NH Nieuws

Voor El Ouazzane werd het een wedstrijd om niet snel te vergeten. De doelman mocht in de tweede helft invallen voor de geblesseerde Sven van der Maaten. El Ouazzane gunt zijn collega het beste, maar was blij met zijn debuut.  "Het ging wel prima, denk ik", aldus de 21-jarige goalie. "Ik ben gretig, dus ik wil iedere wedstrijd spelen. Daar moet je keihard voor trainen om de trainer te kunnen overtuigen en geduld hebben. Als je keeper bent is dat wat lastiger, maar ik ben Telstar hartstikke dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Nu hopen dat ik in 2020 wat meer minuten mag maken. Daar moet ik keihard voor blijven werken."

Abdel El Ouazzane over zijn debuut - NH Nieuws