Ga naar Content

Deze Purmerendse Rocky trapte Badr Hari knock-out

PURMEREND - Rocky Grandjean (36) herinnert de bewuste avond in 2000 nog als de dag van gisteren. De kickboxer uit Purmerend, toen pas 17 jaar oud, stond oog in oog met een jonge Badr Hari. "Ik kende hem toen nog helemaal niet maar hij werd al wel aangekondigd als een groot talent."  

De partij in de kickbox-klasse tot 70 kilo begint moeizaam voor Rocky. Hij heeft moeite met de lengte van Badr. "Het was de eerste keer dat ik tegenover zo'n lange tegenstander stond. Door zijn lange armen kon ik niet bij hem komen. Ik liep gelijk op een stoot."

Knock-out

Na een rake trap van de Amsterdamse vechter op het oog van Rocky lijkt het een gedane zaak maar de Purmerender komt terug. Hij weet Badr met een spinning heelkick knock-out te trappen. "Door een trap van Badr op mijn been stond ik schuin en kon ik doordraaien met een achterwaartse trap die goed op zijn kin zat."

Foto:

Goed getraind lucky shot

Een knock-out als deze is volgens Rocky een combinatie van geluk en anticiperen. "Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat het een lucky shot is. Als Badr net zijn hoofd had weggetrokken zat ik mis", vertelt Rocky. Toch was de trap op de kaak van Badr Hari ook een goed getrainde beweging, stelt hij.  

"Door zijn lange armen kon ik niet bij hem komen. Ik liep gelijk op een stoot."

Kickbokser Rocky Grandjean

Badr vs Rico

Rocky kijkt uit naar het gevecht van vanavond, waarin Badr Hari en Rico Verhoeven elkaar zullen ontmoeten in de ring. De laatste keer sleepte Verhoeven de overwinning binnen, maar Rocky denkt toch dat de overwinning vanavond naar Badr Hari zal gaan.

Lees ook

"Ik denk dat Badr een grote kans maakt en dat hij nog nooit zo hard voor een partij heeft getraind als deze. Aan de andere kant, je hoeft maar één goede tik te krijgen van zo'n zwaargewicht en je gaat neer"

Mooie herinneringen

Aan de wedstrijd die hij zelf bijna twintig jaar geleden tegen Badr Hari vocht heeft hij mooie herinneringen, maar over de vraag of hij het nu nog van Badr zou kunnen winnen is hij duidelijk. "Badr is ruim dertig kilo zwaarder. Voor héél veel geld zou ik mij best een keer knock-out willen laten slaan door hem, maar winnen... nee."