Ga naar Content

Gerelateerde videos

"Hij keek zo uit naar de komst van zijn eerste kleinkind"

Stilte. En daarna een borreltje met kaas. "Want dat was Tom." De maandag doodgestoken Hoofddorper (64) zal nooit meer met zijn retriever naar de wekelijkse hondentraining gaan. Vandaag stonden Toms 'hondenvrienden' stil bij de plotselinge verlies.

"Naarmate we langer met elkaar trainden, leerde ik meer over Tom." Willem trok jaren met Tom op tijdens de trainingen. "Tom vertelde over de dingen die hij mooi vond. Hoe trots hij was op zijn zoons. Wat ze allemaal bereikt hadden in het leven. Maar ook hoe hij uitkeek naar de komst van zijn kleinkind. Tom werd voor mij een steeds vriendelijkere en warmere persoonlijkheid."

"Geduldig, ontzettend lief voor zijn honden en altijd geïnteresseerd in anderen."

sandra, vriendin van tom

Kaas met mosterd uit Groningen 

Nadat hondentrainster Marlies de groep kort heeft toegesproken, word het stil. Een kans om zelf even stil te staan bij het, zo onverwachte, verlies van de Hoofddorper. Na de stilte gaat er een bak met kaasblokjes rond. Een traktatie die Tom normaal altijd meenam: met mosterd uit Groningen en natuurlijk een borreltje.

Vriend Ruud vertelt: "Tom hield van dat borreltje. Na de training was het altijd eerst koffie, maar daarna kwam de kaas en de drank. Dat was Tom."

Foto: Facebook

Roofoverval met dodelijke afloop

Tom werd maandagavond beroofd toen hij stond te pinnen bij winkelcentrum Toolenburg in zijn woonplaats. Er ontstond een worsteling, waarbij de zestiger werd neergestoken. De man overleed ter plekke.

Lees ook

Twee 15-jarige jongens uit Hoofddorp die woensdagavond werden aangehouden voor de roofoverval blijven langer vastzitten.