Knappe overwinning KZ op koploper PKC, Blauw-Wit en Groen Geel verliezen

PAPENDRECHT - De korfballers van Koog-Zaandijk hebben een verrassende overwinning geboekt op PKC, de koploper van de Korfbal League. In Papendrecht werd het 21-23. Blauw-Wit verloor in eigen huis van TOP met 23-32, Groen Geel kwam tekort tegen LDODK: 22-26.

Koog-Zaandijk

Koog-Zaandijk en PKC gaven elkaar in de eerste helft van de wedstrijd geen duimbreed toe. PKC liep wel telkens een puntje voor en zo werd er gerust met 13-12.

In de tweede helft kwamen de Zaankanters beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. De ploeg van Dennis Doves en Remco Boer sloeg een gat van drie punten. PKC repareerde de schade aanvankelijk in nog geen drie minuten, maar KZ pakte al gauw weer een voorsprong. In de slotfase ging het tempo bij de Papendrechters nog iets omhoog, maar KZ won met 21-23.

Blauw-Wit

Blauw-Wit speelde thuis tegen TOP, dat in de bovenste regionen van de Korfbal League speelt. De Amsterdammers verloren met duidelijke cijfers: 23-32.

Groen Geel

Ook Groen Geel verloor. De ploeg uit Wormer kreeg LDODK op bezoek en kon geen moment aanspraak maken op punten: 22-26.

KZ heeft nu tien punten en staat daarmee vierde. Blauw-Wit blijft steken op drie punten en is daarmee achtste. Groen Geel staat een plek lager met twee punten.