Ga naar Content

Zes Hoornse fracties vragen het college B&W om uitleg over renovatieplannen stadhuis

HOORN - Fractie Tonnaer werd een aantal weken geleden verrast met het plan om het stadhuis aan de Nieuwe Steen in Hoorn te renoveren, te verduurzamen, en om appartementen in het pand te bouwen. Samen met vijf andere Hoornse fracties stellen zij het college van B&W een aantal vragen over deze plannen.

Foto: Wikimed

De fractie kreeg het nieuws over de renovatie te horen toen zij een werkbezoek brachten aan Scholtens Bouw Wognum. Daar werd verteld dat de bouwvoorstellen voor de renovatie en de appartementenbouw al ruim een jaar bekend zijn in het stadhuis. De begeleidingsgroep en de gemeenteraad zijn hier echter niet over ingelicht.

Samen met vijf andere Hoornse fracties wordt gevraagd waarom het college van B&W de begeleidingsgroep en de gemeenteraad niet heeft ingelicht over de renovatieplannen en de appartementenbouw. Zij vragen zich af of het college dit alsnog wil herstellen en hoe zij denken dit te kunnen doen.

Ook vragen de zes fracties zich samen af of de renovatievoorstellen en appartementenbouw  betrokken kunnen worden bij een eerder raadsvoorstel van afgelopen juli. In dit voorstel wordt gevraagd om de plannen voor renovatie en nieuwbouw in het stadhuis uit te werken.

De vragen worden gesteld namens Fractie Tonnaer, samen met CDA, PvdA, DRP, Fractie Koekkoek en fractie Danny Verdonk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook