Haarlemmermeer

NL
V

Twee verdachten (15) van dodelijke overval in Hoofddorp blijven langer vastzitten

20 december 2019, 16.21 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - De twee 15-jarige jongens uit Hoofddorp die woensdagavond werden aangehouden voor een roofoverval, waarbij de 64-jarige Tom uit dezelfde plaats om het leven kwam, blijven langer vastzitten.

NieuwsFoto / Laurens Bosch

Dat heeft de rechtbank van Noord-Holland vandaag besloten, meldt het Openbaar Ministerie. De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke roofoverval bij een pinautomaat in de buurt van het winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp. 

De politie bedankt daarnaast de vele getuigen die zich hebben gemeld. 

'Lichtjestocht'

Vanavond wordt een lichtjestocht door de wijk georganiseerd om medeleven te tonen aan de nabestaanden van het 64-jarige slachtoffer. Predikant Coen Wessel, één van de initiatiefnemers van de tocht, roept mensen langs de route op om lichtjes in hun tuin te zetten zodat er een pad van licht ontstaat.

"Het doel van onze tocht is om op een waardige manier ons medeleven te tonen aan de familie en de verbondenheid in de wijk te bevorderen. Iedereen die het slachtoffer een warm hart toedraagt is welkom maar we richten ons op mensen uit de buurt."

Live-uitzending

NH Nieuws is live aanwezig bij de stille tocht. Vanaf 19.00 is de uitzending live te volgen op TV, de website en de app.