Ga naar Content

Welwonen Enkhuizen richt vriendengroep op tegen vereenzaming door social media

ENKHUIZEN - Welwonen in Enkhuizen is met het initiatief gekomen om jongeren met elkaar in contact te brengen, zodat ze los kunnen breken van eenzaamheid. "Het doel is dat ze echt met elkaar gaan afspreken en er een vriendengroep ontstaat."

Foto: Adobe Stock

Welwonen wil met de jongeren een speciale vriendengroep creëren. Volgens de organisatie hebben veel jongeren behoefte aan 'echt contact' omdat zij door social media vereenzamen. 

"Sommige jongeren hebben ladingen vrienden op social media, maar elkaar zien gebeurt niet. Als je ook nog eens verlegen bent, is het makkelijker om je daar achter te verschuilen en daardoor vereenzaamt deze groep", aldus coördinator welzijn Monique van der Heijde. 

Echt afspreken

Volgens Monique hebben jongerenwerkers aangekaart dat er veel behoefte is aan een georganiseerd initiatief waardoor jongeren weer met elkaar in contact kunnen komen en 'echt gaan afspreken'. "Het doel is echt om een vriendengroep te creëren", vertelt ze. Het afspreken wordt in eerste instantie begeleidt door een vrijwilliger, en daarna hoopt de organisatie dat het vanzelf gaat. 

Jongeren kunnen zich opgeven via deze link en het project is gevestigd in Enkhuizen in jongerencentrum Cayen. Op dit moment hebben twee mensen zich opgegeven en er is plek voor tien. "We geloven hier absoluut in en ik denk ook echt dat dit erg nodig is."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!