Whatsapp

IJmond

Kennemer College in actie voor zorginstellingen en Voedselbank

20 december 2019, 14.00 uur · Door Fred Segaar

HEEMSKERK -  Leerlingen van het Kennemer College in Heemskerk kwamen deze week in actie voor onder andere zorginstellingen en de Voedselbank. De scholieren van de beroepsgerichte opleiding van de school maakten kerspakketten voor mensen die ze goed kunnen gebruiken.  

Erica van Dongen van de Voedselbank in Beverwijk stond de leerlingen al een kwartier van tevoren buiten in de regen  op te wachten. Zó enthousiast was ze over de actie van de school, die 121 pakketten voor evenzoveel gezinnen kwam afleveren. "Geweldig, we gaan dit morgen meteen verspreiden. Hier maken ze bijna vijfhonderd mensen heel blij mee."

Quote

"Hier maken ze vijfhonderd mensen heel blij mee."

Erica van Dongen, voedselbank

De leerlingen zelf beleefden er ook plezier aan. "Het geeft een aparte sfeer in de klas om dit met elkaar te maken", zegt één van hen. "Mooi dat we dit voor deze mensen kunnen doen."

"Het mes snijdt aan twee kanten", vindt docent Huub de Ruiter. "Door de mishandelingen dit jaar in de Pilotenbuurt hier vlakbij, zijn wij óók slecht in het nieuws gekomen. Alsof het ook op onze school onveilig zou zijn."

Quote

"We proberen met deze actie duidelijk te maken dat we gewoon een hartstikke leuke school zijn."

huub de Ruiter, docent

"Dat is echt onzin", vervolgt hij. "De enige link die er is, is dat we in dezelfde wijk staan. Verder hebben onze leerlingen er niets mee te maken. We zijn gewoon een hartstikke leuke school. Dat proberen we via deze actie  duidelijk te maken en ik denk dat dat wel is gelukt als ik hoor hoeveel mensen we blij hebben gemaakt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp