Ga naar Content
West-Friesland

Het grootste zonnedak van West-Friesland bij bedrijventerrein Hoorn80 is af

19 december 2019, 13.38 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Hoorn80

HOORN - Maar liefst 1.800 zonnepanelen liggen er op het nieuwe Bo-mij-pand aan de Kathodeweg op bedrijventerrein Hoorn80. "Het is een doorbraak", aldus Energie Cooperatie West-Friesland-directeur Gerard Fit. 

Het dak moet 2 miljoen kilowattuur (kWh) aan zonnestroom opleveren. De opdrachtgevers hebben de ambitie om met het dak meer energie op te wekken wat de bedrijven van Hoorn80 gezamenlijk kunnen gebruiken. Het pand is bijna een hectare groot en heeft met de 1.800 panelen nu het grootste zonnedak van West-Friesland. 

Het project begon twee jaar geleden en inmiddels is er al 800.000 kWh bespaard. De opbrengst zorgt voor een derde extra energie. Het gaat hierbij om groene, hernieuwbare energie.

Mooie start

Ondernemer Andries Borgeld van Bo-Mij bezit veel panden op Hoorn80. "We willen meegaan met de ontwikkelingen en bewust verduurzamen, en de terugverdientijd van de investering is erg acceptabel." Gerard Fit zegt dat het een mooie start is, maar nog niet het einde. "Maar het is wel een mooie mijlpaal en hopelijk trekt dit andere bedrijven ook over de streep."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!