Haarlemmermeer

NL
V

Bloemenzee bij geldautomaat Hoofddorp voor slachtoffer (64) fatale roofoverval

19 december 2019, 08.33 uur · Aangepast 19 december 2019, 09.13 uur · Door Redactie

HOOFDDORP - Rozen, kaarsen en geschreven boodschappen: de stoep voor de Hoofddorpse geldautomaat, waar afgelopen maandag een 64-jarige man werd doodgestoken, is veranderd in een bloemenzee. 

NH Nieuws/Politie Haarlemmermeer

Dat blijkt uit een foto die de politie Haarlemmermeer vannacht op Facebook deelde. "Dit soort blijken van medeleven zijn hartverwarmend", aldus de dienstdoende agenten.  

Het slachtoffer werd maandagavond in het bijzijn van zijn vrouw beroofd en doodgestoken toen hij geld opnam bij de Rabobank-geldautomaat bij winkelcentrum Toolenburg. 

Predikant

Om Toolenburgers aan te sporen stil te staan bij de tragische gebeurtenis, zette predikant Coen Wessels dinsdag enkele kaarsen bij de geldautomaat neer. "Je komt er aan, en dan is het net alsof er niets gebeurd is. Wij wilden graag iets neerzetten waardoor mensen er toch even bij stil stonden."

Tekst gaat verder onder video:

Hoofddorpers leggen bloemen op plek dodelijke roof - NH Nieuws

Ging het dinsdag nog om een handvol bloemen en kaarsen, inmiddels ligt de stoep voor de automaat vol met rozen en waxinelichtjes. De Rabobank heeft de pinautomaat voorlopig buiten werking gesteld. Wanneer er weer geld kan worden opgenomen, is niet bekend. 

Gisteren maakte de politie bekend dat er een 16-jarige jongen is aangehouden voor de dodelijke roofoverval. Een tweede verdachte wordt nog gezocht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!