Ga naar Content

AZ pas na rust met tien man langs Groene Ster

ALKMAAR - AZ heeft woensdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt door de amateurs van Groene Ster te verslaan. De fans van de Alkmaarders moesten lang wachten tot zij voor het eerst konden juichen, maar toen AZ eenmaal los was was het duel ook snel beslist: 3-0. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Wie had verwacht dat AZ 'wel even' over de derdedivisionist heen zou lopen, moest wel even slikken toen het tijdens de rust nog 0-0 stond. De Alkmaarders hadden uiteraard wel het overwicht tegen de amateurs, maar de openingstreffer wilde er niet in. Onder meer Ferdy Druijf, Fredrik Midtsjø en Oussama Idrissi wisten hun kansen niet te benutten. 

Slot na AZ - Groene Ster - NH Nieuws

Trainer Arne Slot na AZ - Groene Ster

Dit kan weleens de slechtste wedstrijd zijn geweest.

Arne Slot

Nadat AZ door een rode kaart van Jordy Clasie met tien man kwam te staan, ging het echter plots hard voor de ploeg van trainer Arne Slot. Druijf opende de score na een voorzet van Idrissi, waarna Jonas Svensson vrijwel direct daarna de 2-0 op het scorebord zette. Dani de Wit gooide de wedstrijd niet veel later in het slot door uit een voorzet van Thomas Ouwejan de marge op drie doelpunten te zetten: 3-0.

Door de zege op Groene Ster gaat AZ de koker in voor de volgende bekerronde. De wedstrijden in de volgende ronde staan op 21, 22 en 23 januari 2020 op het programma. 

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens (Goudmijn/70), Ouwejan; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Aboukhlal (Stengs/66), Druijf, Idrissi (Taabouni/76)

Opstelling Groene Ster: Quaden; Stassar, Knops, Ritzen, Zwartjes; Janssen, Van Kesteren, Velraeds (De Jongh/63); Unal (Van de Walle/67), Eind, Vluggen

Lees ook