Ga naar Content

Aflevering 8 van Jouw Noord-Holland: Burgerparticipatie

NOORD-HOLLAND - Niet protesteren maar vooral participeren. Noord-Hollanders werken steeds vaker (al dan niet samen met de provincie) aan verschillende plannen op het gebied van milieu en duurzame energie. Maar ook als het gaat om nieuwe wegen, vaarroutes en bruggen denken burgers steeds vaker mee, delen ze kennis en beslissen ze soms zelf mee. Bekijk de aflevering hierboven. 

Aflevering 8 van Jouw Noord-Holland: Burgerparticipatie - NH Nieuws

Deze week staat Jouw Noord-Holland in het teken van burgerparticipatie. We zijn onder andere in Zaandijk waar inwoners pleiten voor een tunnel onder het spoor. In  Broek in Waterland spreken we dorpsraad die samen met de provincie een oplossing zoekt voor de doorgaande weg die het dorp in tweeën splitst. En we zijn in Schoorl bij een dorpsontmoetingspunt waar de bewoners hun ideeën en plannen voor het dorp met elkaar delen. 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.