Ga naar Content

Boeren willen ingang Tata Steel blokkeren "totdat de zin op is"

Een van de vele boeren die meedoen aan de blokkade bij Tata Steel, vertelt aan NH Nieuws dat de tractoreninvasie bij de staalgigant een spontane bezetting is die aanhoudt "tot de zin op is."

Boeren willen ingang Tata Steel blokkeren - NH Nieuws

De man uit Westwoud legt uit: "Tata Steel is een van de grote vervuilers van Nederland, maar het lijkt alsof zij zo veel geld brengen naar de overheid, dat die weer zegt: 'Jullie krijgen geen probelemen met het stikstofbeleid'. Dat schuiven ze nu weer allemaal af op de boeren."

Daarom is voor hem nu de maat vol. "Dus we gaan het hier maar dichtzetten, in de hoop dat er toch geluisterd wordt naar wat zij allemaal uitstoten. Van de boeren is dat allemaal in kaart gebracht, maar dit bedrijf stoot maar wat uit en het is allemaal maar ongeveer wat betreft uitstoot."

Tekst gaat door onder foto's

Een werknemer van Tata kan goed begrijpen waarom de boeren actievoeren, maar snapt niet waarom ze bij Tata Steel willen protesteren, vertelt hij voor de poorten tegen NH Nieuws-verslaggever Fred Segaar. 

"Tata Steel mag niet alles qua uitstoot. Er zijn vergunningen verstrekt door de provincie en als er hier iets misgaat, dan wordt het direct gemeld aan de provincie", legt hij uit.

Wegblokkade

De boeren werden eerder vanmorgen van de A9 bij Akersloot gehaald, toen zij daar een wegblokkade hadden opgeworpen.

Volg alle updates van vandaag in ons liveblog.