Ga naar Content

Gerelateerde videos

Dorps Ontmoetings Punt brengt Schagerbruggers samen: "Een praatje, een spelletje, als het maar samen is"

SCHAGERBRUG - Elke dinsdag klokslag om half twee opent in het oude Schoolhuys in Schagerbrug het Dorps Ontmoeting Punt. Sinds een paar maanden is het DOP dé plek voor een praatje of een spelletje. Voor, door en met Schagerbruggers onder elkaar. "Dan zie je elkaar weer eens."  

Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Het  Dorps Ontmoetingspunt is een initiatief van inwoners van Schagerbrug zelf. "Sinds het verdwijnen van de winkels zijn er niet veel ontmoetingsplekken meer, voor vooral ouderen, " vertelt Annemiek Vonk van het DOP aan NH Nieuws.

"We praten, doen spelletjes, iemand leest iets voor en binnenkort willen een Repair Café om een knoopje aan te zetten of een waterkoker te maken, maar het belangrijkste is dat je elkaar hier ontmoet." 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.