Ga naar Content

ODIN '59 verheugt zich op Vitesse: "Dit wordt een speciale wedstrijd"

ARNHEM - Amateurclub ODIN ‘59 gaat dinsdag een spannende avond tegemoet. In de KNVB-beker is eredivisieclub Vitesse de tegenstander in de tweede ronde. Trainer Anthony Correia (tweede van links) verheugt zich erop: “Het leeft al weken binnen de club.”

Foto: Pro Shots/Ron Baltus

“Dit wordt een heel speciale wedstrijd”, aldus de voormalig verdediger van Telstar. “Je komt niet iedere dag een Eredivisieclub tegen. Volgens mij komt er ook veel volk vanuit Heemskerk, zo’n zeshonderd man.”

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

ODIN ‘59 speelt in de derde divisie en doet het daar goed. De ploeg staat derde en heeft de afgelopen drie wedstrijden gewonnen. In de voorronde van de beker waren de Heemskerkers eerst te sterk voor Gemert (3-1). Daarna was er een verlenging voor nodig om Barendrecht (4-3) aan de kant te zetten. In de eerste ronde stuntte de ploeg door AFC te verslaan. In de reguliere speeltijd werd het 3-3, waarna penalty’s de beslissing brachten. “We hebben er hard voor moeten werken om hier te komen”, zegt Correia dan ook.

Supporters: smeer je keel goed! Als jullie er volle bak tegenaan gaan, doen wij dat ook

anthony correia

De trainer verwacht niet dat de Gerledome vol zit. “Er is een grote kans dat als onze supporters met zeshonderd man uit volle borst gaan zingen, ze de rest kunnen overstemmen. Ik zou ze dus willen vragen: smeer je keel goed! Als jullie er volle bak tegenaan gaan, doen wij dat ook. Als we er ook maar een procent harder van kunnen lopen, waarom niet?”

Vitesse - ODIN ‘59 wordt dinsdagavond om 19.45 uur gespeeld.

Lees ook