Sport

NL
V

Van der Voort dendert door op WK: "Opgelucht dat alles goed is gegaan"

17 december 2019, 14.06 uur · Aangepast 17 december 2019, 14.28 uur · Door Redactie

LONDEN - Opluchting, dat is het gevoel dat bij darter Vincent van der Voort overheerste na zijn overwinning in de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts. Hij versloeg de jonge Ier Keane Barry met 3-0.

Pro Shots / Michael Bulder

Van der Voort gaf vorige week in een gesprek met NH Sport aan nog even op het internet te gaan kijken wat de speelstijl van de zeventienjarige Barry was, om zich op die manier op de partij voor te bereiden. Een tactiek die duidelijk goed heeft uitgepakt: "Ik kende hem helemaal niet, dus ik weet niet of hij normaal beter of minder is. Van tevoren had ik al besloten om mijn eigen tempo aan houden. Goed rust nemen en niet te snel achter hem aan lopen. Daardoor wist ik precies hoe ik de wedstrijd wilde gaan spelen. Ik denk dat ik uiteindelijk op ervaring gewonnen heb", aldus The Dutch Destroyer

Quote

Ik heb geen pijl van hem gezien. Elke keer als ik terug kwam lopen draaide ik me om en was hij al klaar.

Vincent van der voort

'Fastest player in the world'

Vroeger stond Van der Voort bekend als de snelste darter ter wereld, door het hoge tempo waarmee hij zijn pijltjes gooit. Tegenwoordig is hij al lang niet meer de snelste. Ook Barry troefde Van der Voort op snelheid af. "Hij loopt heel snel en hij staat ook heel snel klaar. Dus ik heb bijna geen pijl van hem gezien. Elke keer als ik terug kwam lopen draaide ik me om en was hij al klaar. Dus ik heb eigenlijk het gevoel gehad dat ik tegen het bord aan het spelen was en niet tegen een persoon."

Van tevoren was de tegenstander van de winnaar van de wedstrijd tussen Van der Voort en Barry al bekend: Dave Chisnall. De Engelsman plaatste zich als tiende voor het WK. ''Chisnall is het laatste halfjaar zo goed in vorm. Hij speelt weer zijn beste darts. Ik moet mezelf goed voorbereiden en zorgen dat ik zelf goed speel. Als ik dat doe geef ik mezelf een kans en die kans zal ik dan moeten pakken. Zo'n wedstrijd gaat eigenlijk alleen maar over mij, hoe goed ik ben die dag."

Barney

Als zowel Van der Voort als zijn goede vriend Raymond van Barneveld hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen, hadden ze later dit WK nog tegenover elkaar gestaan. Het liep echter anders. Na het verlies tegen Darin Young zat het toernooi er voor een duidelijk aangeslagen Van Barneveld op. Hoewel de Purmerender Barney een beter afscheid had gegund, is hij toch voornamelijk met zijn eigen toernooi bezig: "Voor mij is het niet balen dat ik niet meer tegenover Raymond kom te staan, ik heb namelijk een heel slechte geschiedenis tegen hem. Ik had hem een beter afscheid gegund, maar ik ben er ook niet heel erg mee bezig. Het klinkt heel egoïstisch, maar het heeft niets met mij te maken natuurlijk. Ik hoop dat hij uiteindelijk met trots terug zal kijken op zijn carrière. Hij heeft zoveel prijzen gewonnen, hij is een van de grootste dartspelers ooit."

Donderdagavond speelt Van der Voort in de derde wedstrijd tegen Chisnall.