Start van hoofdcontent

OBDAM

nl

Herstel raadhuis Obdam wordt 'heel traject', burgemeester bespreekt vervolgstappen

17 december 2019, 13.47 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Theo Annes / WEEFF

OBDAM - Burgemeester Jan Franx heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering de vervolgstappen besproken voor het herstel van het Raadhuis in Obdam, dat begin deze maand door brand deels werd verwoest. 

Franx informeerde de raad dat er de afgelopen weken intensief overleg is geweest tussen alle betrokken partijen, waaronder de gemeente, de verzekeraar van het pand, de veiligheidsregio en met de rijksdienst van monumentenzorg. "In goed overleg ligt er nu een plan van aanpak", vertelt hij. 

De belangrijke monumentale onderdelen, zoals de leeuw die op de grond lag en de klok, zijn al veilig gesteld. "Voor de rest van het pand wordt de normering gevolgd die geldt volgens de rijksdienst, om deze te stabiliseren", aldus Franx.

"Ik wil eerst het hele plaatje rond hebben."

burgemeester jan franx

Hij vertelt verder dat het pand via hoogwerkers wordt ingepakt, van binnen en van buiten. Daarna wordt er met de rijksdienst gekeken waar ze nu staan en hoe ze de restauratie precies aan gaan pakken. "Het wordt nog een heel traject", vertelt hij toelichtend. 

Ontbreken van informatie

Wethouder Caroline van de Pol sprong nog wel even in de bres voor de inwoners van Obdam en de informatieplicht van de gemeente. "Inwoners stellen ons de vraag wat de gemeente gaat doen en ondernemen om de mensen te informeren wat er gaat gebeuren, en of dit niet op de website kan worden gezet? Op dit moment staat er enkel vermeld dat de Dorpsstraat is afgesloten, maar dat is het", vraagt ze. 

De burgemeester antwoordt dat er nu veel speelt en dat hij liever een goed bericht geeft dan een half bericht. "Ik wil eerst het hele plaatje rond hebben voordat ik meer kan vertellen over het verloop van het pand en de afsluiting van de weg en hoe lang die nog duurt."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!