Ga naar Content

Winst voor Van der Voort in eerste partij wereldkampioenschap darts

LONDEN - Vincent van der Voort heeft zich in een razendsnel tempo geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Purmerender was met 3-0 te sterk voor de Ier Keane Barry.

Vincent van der Voort - Foto: Pro Shots/Michael Bulder

Onder het kenmerkende geluid van KC and The Sunshine Band maakte Van der Voort zijn entree in Alexandra Palace.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Purmerender nam het op tegen de nog maar 17-jarige Ier Keane Barry. Wie dacht dat Van der Voort snel kon gooien had Barry nog niet gezien, wat dus een zeer rappe partij opleverde. In de eerste set ging alles met de darts mee: 3-2 voor Van der Voort. De tweede set ging ook naar The Dutch Destroyer, nadat hij twee legs van Barry afsnoepte. Toen de Ier ook in de derde set gebroken werd, was de whitewash compleet: 3-0 voor de Nederlander.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"De tweede set was hét moment. Je ziet dat die jongen barst van het talent, maar het was voor hem allemaal nieuw. Dat was een voordeel voor mij, ik heb de wedstrijd op ervaring uitgegooid", vertelde de darter na afloop aan RTL 7 Darts. In de volgende ronde wacht met Dave Chisnall een pittige uitdaging. De Brit mocht de eerste ronde overslaan. 

NH Sport sprak Van der Voort voordat hij naar Londen vertrok. Toen was uiteraard nog niet bekend dat Raymond van Barneveld er na de eerste ronde uit zou liggen.

Lees ook