Ga naar Content

Terugkijken: persconferentie over aanhouding Ridouan Taghi

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat Ridouan Taghi is aangehouden in Dubai. In Driebergen was vanavond een persconferentie waarin meer informatie werd gegeven over de aanhouding van de topcrimineel. 

Foto: Landelijk Parket

Kijk hieronder de persconferentie terug: 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De 41-jarige Taghi wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij en opdracht geven tot verschillende moorden. Hij werd internationaal gezocht. Justitie vermoedde al dat hij in Dubai verbleef. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkten dag en nacht aan de opsporing van Taghi.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Uitwisseling van informatie 

Volgens het OM was de aanhouding te danken aan de inspanningen van de Nederlandse politie en de samenwerking met de politie in Dubai en de uitwisseling van informatie. "Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collegas en die in Dubai", laat korpschef Erik Akerboom weten. Hij heeft zijn dank overgebracht aan zijn ambtgenoot in Dubai. "De arrestatie van Taghi is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen Taghi en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat."

"In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan Taghi is hier een goed voorbeeld van", aldus Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!