Ga naar Content
West-Friesland

Installatiebedrijf voor zoveelste keer dupe van gereedschapsroof: "Gebeurt wekelijks"

16 december 2019, 17.01 uur · Aangepast 16 december 2019, 17.21 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: Marco vd Velde / Vroling BV

ENKHUIZEN - "Het gebeurt ons bijna wekelijks", vertelt Carlo van Westen van technisch installatiebedrijf Vroling uit Hem. Van zaterdag op zondag is een werkbus voor de zoveelste keer bruut opengebroken, dit keer aan de Sebastiaan Centenweg in Enkhuizen. De inbrekers hebben al het gereedschap meegenomen.

Bij Vroling kijken ze er niet meer van op. "Bij ons wordt de laatste maanden zo veel gestolen", laat Carlo weten. "Als het niet het gereedschap is, zijn het wel de CV ketels of zonnepanelen op plekken waar we aan het werk zijn."

Deze dieven hadden het gemunt op het gereedschap. "Ze hebben tussen 1.500 en 3.000 euro aan materiaal meegenomen", aldus Carlo. "En dan heb ik het nog niet eens over de schade." Het zijraam, dat beplakt was, is eruit geslagen. 

Alweer ingebroken

Twee weken geleden werd ook al ingebroken bij een ander busje van het bedrijf. Toen hadden de dieven voor 4.000 euro buit. Het bedrijf heeft eerder al beveiligingsmaatregelen getroffen. "We hebben allemaal aparte sloten erop gezet en het gereedschap is gegraveerd, dus ze kunnen er niets mee."

Teruggevonden op Marktplaats

Het gegraveerde gereedschap leidde vier weken geleden nog naar de dader van een inbraak. "Iemand had het op marktplaats aangeboden, dus dat hebben we weer opgehaald.  Dat was alleen één meneer, maar dit keer kan het zomaar weer iemand anders zijn."

Voor de inbraak van afgelopen weekend in Enkhuizen is niemand opgepakt. Volgens Carlo zijn deze auto-inbraken moeilijk te beveiligen. "We gaan wel tegen de jongens zeggen dat ze het gereedschap maar mee naar huis moeten nemen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!