Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

The Crooks uit Haarlem wint NK Crocinole

16 december 2019, 12.14 uur · Door Redactie

HAARLEM - Het Haarlemse The Crooks heeft in Utrecht afgelopen zaterdag het eerste Nederlands Kampioenschap Crokinole gewonnen. Het tweetal Vincent Croes en Steven Meerman won de finale van het Brabantse Buffalo Chasers met 14 -6. 

Sander Brugman

Dat meldt onze mediapartner Haerlems Bodem. NH Nieuws maakte vorige week een reportage over het duo dat het bordspel uitlegt:

Haarlemmers naar NK met Crokinole - NH Nieuws

Achttien teams, verdeeld over vier poules, streden in café Jan de Winter in Utrecht om de nationale titel. The Crooks kwam zonder al te veel moeite door de poulfase. Vincent: “We hadden een gunstige loting en we speelden vanaf het begin goed.”

Cirkeldominantie

Hun eerste beproeving kwam in de kwartfinale tegen Yoco Tanker. Gedurende de hele wedstrijd leek vooral Vincent Croes niet in zijn spel te komen. “Ik miste een aantal belangrijke punten, de steentje leken soms van spaghetti,” zegt Vincent. “Gelukkig speel ik met Steven, het is uiterst plezierig om met hem samen te spelen. In de voorbereidingen bleek al dat we elkaar op moeilijke momenten kunnen opvangen. Ik ben meer een aanvaller, hij meer verdediger. Tel daarbij op zijn onmiskenbare gevoel voor cirkeldominantie en je hebt een topteam,” zegt Croes tegen Haerlems Bodem.

Schijfscore

De halve finale was een echte kraker. The Crooks namen het op tegen Team Winning. Deze Engels Nederlandse combinatie speelt al anderhalf jaar samen. De wedstrijd ging gelijk op. Vincent leek zijn oude spel weer gevonden te hebben en scoorde zowel in tweede als derde set veel punten met een gemiddelde schijfscore van 21 procent.

Peesblessure

Van de eerder opgelopen blessure van Steven was niets meer te zien. In de week voor het NK was het onzeker of de 34-jarige defender deel zou kunnen nemen: “In de week voor het NK was ik naar de dokter geweest, gezien de peesblessure aan mijn vinger. Het zag er echt penibel uit. Even leek het erop dat ik niet zou kunnen spelen, ik dacht: daar gaan het toernooi, we zijn hier al zo lang voor aan het trainen.”

Uiteindelijk werd de halve finale gewonnen met shotouts in een kolkende ambiance. De finale werd door The Crooks overtuigend gewonnen met 14-7. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!