Ga naar Content

Grote Kerk van Naarden gebruikt half miljoen subsidie voor restauratie dak

NAARDEN - De Grote Kerk van Naarden gaat de half miljoen euro subsidie die de kerk vrijdag heeft gekregen van de provincie Noord-Holland, gebruiken voor de restauratie van het dak van de kerk.

Foto:

Het dak van de kerk wordt sinds november vorig jaar leitje voor leitje vernieuwd. Een flinke klus, maar ook een heel kostbare operatie. Met de provinciale half miljoen is de restaurantie tot op de laatste cent gedekt. 

De Grote Kerk van Naarden is één van de 38 Noord-Hollandse Rijksmonumenten die een deel krijgen van de vijf miljoen euro subsidie die de provincie verdeelt. De Naarder kerk krijgt 479.875 euro overgemaakt. Dat geld wordt grotendeels gebruikt voor de restauratie van het dak van de kerk. 

Andere kerken

De Rooms-Katholieke kerk van Kortenhoef ontvangt een extraatje van 21.326 euro. De Johanneskerk van Laren heeft zelfs twee subsidies gehad. Het gaat om 37.009 euro dat gaat naar de restauratie van de toren door de gemeente Laren, het kerkbestuur krijgt nog eens 19.715 euro. 

De subsidies zijn bedoeld om er voor te zorgen dat rijksmonumenten behouden blijven en toegankelijk blijven voor het publiek. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook