Ga naar Content

Frits en Wini hebben een huis vol miniaturen en poppenhuizen

Frits en Wini Schuster uit Zaandam hebben een huis vol miniatuur-tafereeltjes, allemaal door hen zelf gemaakt. 35 jaar geleden begonnen ze met het maken van poppenhuizen, maar daar was op den duur geen plek meer voor. Ze zijn daarom steeds kleiner gaan werken en nu maken ze vooral miniaturen in luciferdoosjes.

Foto:

Het is een enorm gepriegel: de miniaturen zijn namelijk allemaal op schaal gemaakt. In de poppenhuizen is de schaal 1 op 12 en die in de luciferdoosjes zelfs 1 op 75. "Dat is zo ontzettend klein", vertelt Frits. "Maar dat vind ik de uitdaging, kijken hoe ver ik kan gaan."

Frits en Wini hebben een huis vol miniaturen - NH Nieuws

In de huizen en doosjes worden allerlei situaties nagebootst: van een kapperszaak tot een babykamer en van een halloweenhuis tot buddhistische tempel. Maar de allergrootste trots van het echtpaar Schuster is het kersthuis.

In deze tijd van het jaar pronken ze daar maar al te graag mee. "Ja, vooral met al dat mooie licht erin, dan weet je niet wat je ziet", aldus Frits. Het echtpaar is er maanden mee bezig geweest om het af te maken. "Ja daar zijn we echt trots op!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!