Verliespartij voor Blauw-Wit en Groen Geel, Koog Zaandijk wint

ALPHEN AAN DEN RIJN - Blauw-Wit heeft zaterdag in de laatste minuut verloren van directe concurrent Tempo. Met nog veertig seconden op de klok werd het duel onderin de Korfbal League beslist: 24-23. Groen Geel verloor tegelijkertijd van TOP, Koog Zaandijk won van Fortuna.

Tempo - Blauw-Wit

Voor Blauw-Wit was deze wedstrijd belangrijk. De Amsterdammers willen vooral niet degraderen dit seizoen en wonnen vorige week van een andere directe concurrent Groen Geel (27-33). Met het nog puntloze Tempo troffen ze er nog een. In de eerste helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de slotminuten voor de rust kwam Blauw-Wit op een voorsprong van drie punten. Die slonk in een mum van tijd en er werd gerust met 14-14.

In de tweede helft mikte Martin Steenbeek met nog veertig seconden op de klok raak en bepaalde de eindstand op 24-23. Er barstte een waar feest los in Alphen aan de Rijn, waar men het vierde alsof het kampioen was. Met twee punten uit zes duels blijft Tempo laatste; Blauw-Wit heeft drie punten en staat nog net op een veilige positie.

TOP - Groen Geel

TOP, de nummer drie van de competitie, kon in de eerste helft moeilijk loskomen van promovendus Groen Geel. Toch zochten de ploegen de kleedkamer op met een lichte voorsprong voor TOP van 14-12. In de tweede helft bleef de ploeg van Dico Dik in eerste instantie goed meedoen, maar zeven minuten voor tijd werd het duel beslist. Mick Snel bracht het gat tot vier punten met een fraai schot. De ploeg uit Wormer kon dat niet meer overbruggen: 26-21. Groen Geel deelt nu de laatste plaats op de ranglijst met Tempo.

Koog Zaandijk - Fortuna

De beide ploegen gaven in het eerste bedrijf geen centimeter toe en de stand bleef tot vlak voor de rust gelijk. Fortuna ging met een punt voorsprong de rust in: 11-12. In de tweede helft werd het verschil gemaakt. De Zaankanters bouwden een gaatje en gaven dat niet meer uit handen: 25-23. KZ heeft acht punten uit zes wedstrijden verzameld, goed voor de vierde plaats in de Korfbal League.