Hovocubo na comeback de sterkste in stadsderby tegen 't Veerhuys

ZWAAG - Bij de eerste Hoornse stadsderby van het seizoen heeft Hovocubo gewonnen van 't Veerhuys. In de eerste helft overrompelden de gasten de landskampioen, maar na een comeback won Hovocubo met slechts één doelpunt verschil: 8-7.

De promotie van 't Veerhuys vorig seizoen naar de eredivisie betekende ook de terugkeer van de Hoornse stadsderby met Hovocubo, direct omgedoopt tot El Clásico. Bij Hovocubo ontbrak trainer Sander van Dijk nog steeds; hij zit net als speler Appie Attahiri en Yoshua St.Juste een langdurige schorsing uit. Ook Tijani Cherkaoui zat op het strafbankje na zijn rode kaart tegen Feyenoord. Daarentegen keerde Lahcen  Bouyouzan weer terug in de selectie.

Sterke start 't Veerhuys

't Veerhuys kwam goed uit de startblokken en kwam via Younes Daari, Mukhtar Suleiman en Aram Hakopof verrassend op een 3-0 voorsprong. Dat ging bliksemsnel, want op dat moment waren er nog geen vijf minuten verstreken. De ploegen rustten met 2-4.

Weinig mensen hadden kunnen voorspellen wat er daarna gebeurde. De thuisploeg keerde de wedstrijd volledig en scoorde liefst vijf keer achter elkaar.  De eerste drie treffers lagen er binnen vijf minuten in de tweede helft in. Vervolgens liep de ploeg van Appie Marbah verder uit naar 7-4. Lahcen Bouyouzan scoorde drie keer, maar moest ook voortijdig naar de kleedkamer met een rode kaart. 't Veerhuys scoorde tijdens de man-meersituatie, maar legde het uiteindelijk toch af tegen de regerend landskampioen: 8-7.

NH Sport was bij de wedstrijd aanwezig. Bekijk hier de samenvatting.

De reacties van trainer Antoine Gooyers van 't Veerhuys en Appie Marbah (Hovocubo) zie je hieronder.

Trainer Antoine Gooyers vindt dat er meer in zat voor 't Veerhuys - NH Sport/Edward Dekker

Hovocubo-trainer Appie Marbah was nooit in paniek - NH Sport/Edward Dekker

Andere uitslagen

Een dag eerder speelden de andere ploegen in de eredivisie. FC Marlène uit Heerhugowaard won overtuigend met 11-1 van Tigers, het Amsterdamse Lebo verloor nipt van FC Eindhoven en ZVV Volendam won het uitduel bij White Stones uit Egmond met 10-4.

Hovocubo aan kop

Door de zege gaat Hovocubo met nog één inhaalduel voor de boeg weer aan kop met 21 punten uit negen wedstrijden. De Hommel heeft ook 21 punten, net als FC Eindhoven maar die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Lebo is de nummer vier met 19 punten. 't Veerhuys blijft zevende met 13 punten. White Stones staat met 0 punten onderaan.