Ga naar Content

Voorzitter Ad Molenaar stopt bij FC Marlène: ''Ik heb alles meegemaakt''

HEERHUGOWAARD - Ad Molenaar houdt het na ruim dertig jaar voor gezien als voorzitter van zaalvoetbalclub FC Marlène. ''Dat zal gerust ook nog wel met tranen gaan'', aldus Molenaar in gesprek met NH Sport.

Foto: NH Sport/Thomas Brood

Voor de toekomst van de club heeft het geen consequenties, vertelt Molenaar. ''Ik vind het een mooi aantal, dertig jaar. Je wordt ouder, je hebt alles meegemaakt en dan bestaat het leven uit keuzes maken. Deze keuze heb ik gemaakt."

Hoewel Molenaar stopt als voorzitter, zal hij altijd verbonden blijven met de zaalvoetbalclub. ''Nu gaan wij met elkaar op zoek naar een nieuwe voorzitter. We zien wel wat er gaat gebeuren. En dat is het mooie."

Ik vind het een mooi aantal, dertig jaar.

Ad Molenaar

FC Marlène werd in opgericht 1973 als caféclub van het café van zijn vader. ''In 1988 nam ik met mijn vrouw de zaak over. Toen zei mijn vader tegen mij: ''Als je de zaak overneemt, word je ook voorzitter van de voetbalclub. Zo is het eigenlijk. Toen heb ik, samen met wat anderen, wel besloten om het prestatiegericht aan te pakken.''

De Heerhugowaarders werden drie keer kampioen: in 2004, 2006 en 2009. ''Met een hele groep sponsors en vrijwilligers hebben we dit bewerkstelligd. Het kon allemaal niet te gek.''
Er wordt nu intern nagedacht over een afscheidswedstrijd voor het clubicoon.

Lees ook