Sport

Ajax Vrouwen en VV Alkmaar verliezen in Eredivisie Cup

13 december 2019, 21.45 uur · Aangepast 14 december 2019, 11.13 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Zowel VV Alkmaar als de Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond verloren in de Eredivisie Cup. Waar Ajax niet opgewassen bleek tegen PSV, verloor VV Alkmaar met dezelfde cijfers van Heerenveen: 0-2.

Pro Shots / Vincent de Vries

De uitwedstrijd van Ajax tegen PSV eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel. In het eerste kwartier van het belangrijke duel tussen de Ajax en PSV Vrouwen verliep zonder al te grote kansen. Toch kon PSV-speelster Katja Snoeijs bij de eerste grote uitbraak gelijk voor het eerste doelpunt tekenen. Nadat ze oog in oog stond met Ajax-doelvrouw Lize Kop, kon ze de 0-1 binnenschuiven. 

In de tweede helft ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker, maar in de 67e minuut kregen ze het deksel op de neus. Met een hard schot wist Kayleigh van Dooren de eindstand binnen te schieten: 0-2.

Ook Alkmaar onderuit

Nadat de eerste wedstrijd van VV Alkmaar tegen Heerenveen met 2-3 verloren werd, moesten de Alkmaarders thuis een resultaat halen. Dat lukte niet: na een doelpuntloze eerste helft sloeg Heerenveen na rust twee keer toe. Celien Guns en Quinty Sabajo scoorden voor de Friezen.

Mike Schoonenberg

De Eredivisie Cup is een laddercompetitie waar alle Eredivisie Vrouwen-teams aan meedoen. Dit was de tweede ronde, de derde wordt gespeeld op 21 en 28 februari 2020.

Whatsapp