Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

'Stagiaire gevangenis Zaanstad ontslagen vanwege affaire met gedetineerde'

13 december 2019, 20.54 uur · Aangepast 13 december 2019, 22.57 uur · Door Redactie

ZAANSTAD - Een 19-jarige stagiaire van het Re-Integratie Centrum (RIC) zou zijn ontslagen nadat zij een affaire had met een gedetineerde van het Justitieel Complex Zaanstad. 

Google Streetview

Dat wordt door twee bronnen gemeld en door Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigd aan de Telegraaf. De vrouw zou intiem contact hebben gehad met een 23-jarige gedetineerde. Dat zou tenminste één keer gebeurd zijn, en werd op camera vastgelegd.

De 23-jarige gedetineerde zou volgens de krant vastzitten voor gewelddadige berovingen. De twee hadden regelmatig contact op het re-integratiecentrum, waar gedetineerden kunnen werken aan een terugkeer in de samenleving. De man zou in 2023 vrijkomen. 

"De stage van de vrouw is meteen beëindigd hier. Voor de gedetineerde volgen geen sancties", aldus een woordvoerder van de DJI tegen de Telegraaf.

Negatief in het nieuws

De gevangenis is sinds de opening in 2016 al enkele keren negatief in het nieuws geweest. Zo werd er al meerdere keren smokkelwaar aangetroffen, en nam een medewerker 'per ongeluk' een wapen mee naar het werk.

Uit een uitgelekte video uit 2018 bleek al dat het er in de gevangenis gezellig aan toe ging met onder andere feesten, blowen en drinken.