Ga naar Content

Gerelateerde videos

Arne Slot over AZ - Ajax: "Eindelijk weer in het eigen stadion"

MANCHESTER - AZ kan niet lang stil blijven staan bij de verloren wedstrijd tegen Manchester United (4-0), want zondag wacht alweer het volgende duel. Dan staat de Noord-Hollandse topper tegen Ajax op het programma.

"Het is een wedstrijd waar we enorm naar uitkijken, want we spelen eindelijk weer in het eigen stadion", zegt AZ-trainer Arne Slot op het vliegveld van Manchester. "Er zijn een heleboel ingrediënten aanwezig die er voor zorgen dat dit een mooi duel gaat zijn."

"Geven wel eens ruimte weg"
Met Ajax treffen de Alkmaarders de koploper van de eredivisie, maar bij winst kan AZ op gelijke hoogte komen en de eerste seizoenshelft daarmee op een prima manier afsluiten. "Ajax is inderdaad de koploper en een hele goede ploeg. Ze zijn goed aan de bal maar geven wel eens ruimtes weg op het moment dat ze de bal verliezen. Het wordt dus een hele interessante ontmoeting."

Het wordt een hele interessante ontmoeting.

arne slot

Afwachten hoe Vlaar herstelt
Het is nog even afwachten of Slot in de kraker over al zijn spelers kan beschikken. "Het is lastig om dat nu te zeggen omdat we nog niet getraind hebben. Bij Ron Vlaar is het altijd nog wat spannender gelet op zijn blessureverleden. Juist bij Ron zullen we moeten afwachten hoe hij de belasting ervaren heeft."

NH Sport is zondag uiteraard aanwezig bij de wedstrijd. Via de radio hoor je vanaf 16.00 uur alles over de terugkeer in het stadion en zenden we een integraal verslag van de wedstrijd uit.