Ga naar Content

West-Friesland viert Paarse Vrijdag: 'Iedereen is anders'

WEST-FRIESLAND - De West-Friese gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec ondersteunen vandaag Paarse Vrijdag. Op deze dag kunnen mensen hun solidariteit met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren tonen met het dragen van de kleur paars. 

Foto: Bas Hageman

Op het voortgezet onderwijs in West-Friesland wordt vandaag de Paarse Vrijdag Krant uitgereikt. Het is de eerste keer dat er een West-Friese editie van deze krant is verstuurd. De krant is gemaakt door en voor de jongeren uit West-Friesland. 

Je bent oké zoals je bent

Met de landelijke campagne 'Iedereen is anders' wordt aandacht besteed aan jongeren die vragen hebben over wat zij voelen en hoe zij zichzelf vinden. De centrale boodschap van de campagne luidt 'Je bent oké zoals je bent'. Jongeren kunnen vragen stellen en informatie vinden op een website, die speciaal hiervoor is aangemaakt. 

Het netwerk Gay-Straight Alliances van homobelangenorganisatie COC organiseert de Paarse Vrijdag. Uit onderzoeksresultaten blijkt onder andere dat veel jongeren op school niet uit de kast willen komen, omdat zij zich niet veilig voelen. Paarse Vrijdag is één antwoord op deze resultaten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook