Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ-supporters maken zich in nat Manchester klaar voor wedstrijd: "Dit moet je eens meemaken"

12 december 2019, 19.17 uur
Door Emma Wesseling · Foto: NH Nieuws

MANCHESTER - Zo'n 4000 supporters van AZ zijn afgereisd naar Manchester om het laatste hoofdstuk in de groepsfase van de Europa League mee te maken. "Vanavond gaan we voor gelijkspel, 2-2. Zondag winnen we 2-0 van Ajax."

AZ-supporters reizen af naar Manchester - NH Nieuws

Jan Bleeker uit Heerhugowaard reisde gistermiddag naar het regenachtige Manchester. "In Nederland schijnt de zon misschien, maar hier is de wedstrijd." Voor hem was het geen vraag of hij naar Manchester af zou reizen om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League te bekijken. "Dit is een wedstrijd waarvan je denkt, dit moet je eens meemaken en dan moet je erbij zijn."

Jan hoopt dat het 1-2 wordt, maar weet dat het lastig zal worden. Ondanks dat AZ al geplaatst is voor het hoofdtoernooi, heeft hij gezonde kriebels. "Vandaag gaat het toch wel een beetje kriebelen, toch lekker."

AZ-supporters reizen af naar Manchester - NH Nieuws

Wim Leering uit Heiloo is vanmorgen aangekomen in Manchester: "Je moet er toch wat voor over hebben", vertelt hij tegen NH Nieuws. Leering woont in Heiloo en is opgegroeid met AZ. "Nu is het zover, gaaf!"

Volgens hem is Manchester een mooie club die bij veel mensen bovenaan het lijstje staat om eens te bezoeken. Het weer houdt hem niet tegen: "We kunnen alvast wennen voor zondag thuis tegen Ajax, als we zonder dak moeten spelen." Voor vanavond gokt hij op een gelijkspel: 2-2. Hij gaat er echter wel vanuit dat er zondag, voor het eerst weer in eigen huis tegen Ajax, gewonnen gaat worden. 

AZ-supporters reizen af naar Manchester - NH Nieuws

Kevin Wildtschut uit Sint Pancras is wat optimistischer over de kansen van AZ: "Thuis is het 0-0 gebleven, en Manchester had niet één schot op doel. Dan maken we uit ook een kans."

Hij heeft niet getwijfeld om de wedstrijd te bezoeken, hij vindt Manchester United tegen zijn eigen club een mooie wedstrijd om te bezoeken, al was het nog wel even spannend of hij vrij kon krijgen van zijn werk. 

Manchester United - AZ

Om 21.00 begint de uitwedstrijd van AZ tegen Manchester United. Het is de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. AZ heeft zich al geplaatst, maar zou een prachtig begin van het seizoen kunnen bekronen met winst. 

 

NH Nieuws is in Manchester om alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd te volgen.