Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

Dode bij schietpartij in Amstelveen: daders op de vlucht geslagen

12 december 2019, 17.54 uur · Aangepast 12 december 2019, 20.43 uur · Door Redactie

AMSTELVEEN - Bij een schietpartij aan de Escapade in Amstelveen is vanmiddag een dode gevallen. 

Dode bij schietpartij in Amstelveen - NH Nieuws

De schietpartij vond plaats rond 17.15 uur. De politie zoekt de daders, die mogelijk zijn weggereden in een zilveren Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Via Burgernet wordt opgeroepen om de inzittenden niet zelf te benaderen.

Volgens misdaadjournalist Wouter Laumans was het slachtoffer net zijn kind in de auto aan het zetten. Het kind zou na de schietpartij de sportschool zijn ingerend. 

Afzetting

Rond 19.00 uur renden bij het parkeerterrein meerdere nabestaanden door de afzetting. Onder andere een man en een vrouw renden onder het lint door. Zij schreeuwden het uit toen zij doorkregen dat het slachtoffer echt was overleden.

Kinderen van een nabijgelegen buitenschoolse opvang werden na de schietpartij enige tijd binnengehouden. Inmiddels zijn die kinderen door ouders opgehaald. 

Autobrand

Een half uur na de schietpartij werd aan de Buitensingel in Duivendrecht een brandende auto ontdekt. De politie onderzoekt of er een link is tussen de schietpartij en het brandende voertuig. Het gebied rond de autobrand is afgezet.

Foto: Inter Visual studio / Vivian Tusveld