Ga naar Content

Telstar gaat ook tegen De Graafschap 'gewoon' voluit

VELSEN-ZUID - De Graafschap, Ajax en Jong AZ in tien dagen tijd: het is een druk einde van het kalenderjaar voor Telstar. Dat betekent echter niet dat trainer Andries Jonker zijn spelers gaat sparen. Morgen, tegen het De Graafschap van oud-Telstar-trainer Mike Snoei, starten de Velsenaren gewoon in de best mogelijke opstelling. 

Foto: Pro Shots/Ron Baltus

"Ik heb er wel even over nagedacht om spelers te sparen", blikt de oefenmeester vooruit op het treffen met de Doetinchemmers. "Maar er is een enorme drang bij de jongens om te spelen. Ze willen volle bak gaan tegen De Graafschap. Ze willen überhaupt nog niet aan Ajax denken. Ik heb wekenlang proberen duidelijk te maken dat de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste is. Dat hebben ze opgepikt, dus wij gaan proberen te winnen in de best mogelijke opstelling."

Ik geloof er volledig in dat wij drie punten kunnen pakken.

andries jonker

In 1979 wist Telstar voor het laatst te winnen op De Vijverberg. Desondanks gaat Jonker vol voor de drie punten tegen de nummer drie van de eerste divisie. "Daar geloof ik volledig in. We hebben het bijna alle ploegen heel moeilijk gemaakt. De enige die verdiend van ons gewonnen heeft is Cambuur, die waren die avond beter. Maar met name de laatste weken hebben we goede ploegen als Jong Ajax en NAC het vuur aan de schenen gelegd. Die hadden wij kunnen verslaan. De Graafschap zit ook in die categorie, dus ik denk dat wij daar ook van kunnen winnen."

Furieuze start

De Graafschap, dat naast Snoei meer mensen met een Telstar-verleden heeft, won drie duels op rij niet. "Dat betekent dat er druk is bij dat soort clubs", denkt Jonker. "Daar moet je gebruik van maken. Op het moment dat jij lang aan de bal bent of een doelpunt weet te maken, dan raakt het publiek geïrriteerd en keren ze zich tegen de ploeg. Aan de andere kant zullen ze furieus van start gaan om het publiek juist achter zich te krijgen. Daar moeten wij op zijn ingesteld."

Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Naast de schorsing van Anass Najah en het feit dat Kick Groot en Richelor Sprangers er wegens medische redenen niet bij zijn, is er weinig waar Jonker zich zorgen over maakt. "Wij hebben niets te verliezen. De druk ligt bij De Graafschap, want zij willen en moeten promoveren. Dat is ook begrijpelijk gezien de omvang van de club en het beschikbare geld. Ik lees net dat er al negenduizend kaarten zijn verkocht. Prachtig. Wij gaan heerlijk voetballen en zien wat er te halen valt."

De Graafschap - Telstar begint morgen om 20.00 uur en is live te volgen op de radio bij NH Sport. De radio-uitzending begint al om 19.00 uur. Rob Wanst is je verslaggever vanaf De Vijverberg.