Ga naar Content

Gerelateerde videos

Dankjewel Diner: Ciska rijdt vrijwillig voor AutoMaatje: "Het is heel dankbaar werk"

AutoMaatje is een project van de ANWB waar vrijwillige chauffeurs ritjes rijden voor mensen die slecht ter been zijn en ouderen. Ciska is een van de 32 chauffeurs die in de regio Uithoorn haar steentje bijdraagt en is daarom genomineerd voor het Dankjewel Diner.

Foto:

Met veel plezier rijdt ze tientallen ritjes per maand voor AutoMaatje. Naar de bibliotheek, de fysiotherapeut of gewoon om iemand af te zetten om een avondje te scrabblen met een vriendin. "De mensen zijn tevreden. Ze vinden het fantastisch dat je het doet en dat geeft een enorme voldoening."

Vandaag rijdt Ciska naar de fysiotherapeut met mevrouw Ruwiel. "Ik ben blij dat ze kort voordat je ergens moet zijn al voorrijden en dat je niet lang hoeft te wachten."

Binnenkort gaat AutoMaatje de tweeduizendste rit rijden in de regio Uithoorn. Volgens Ciska werft het project steeds meer bekendheid waardoor het drukker wordt. "We kunnen nieuwe chauffeurs hard gebruiken. We begonnen met tien chauffeurs maar inmiddels hebben we er 32. Zelfs dat is nog niet genoeg. Hopelijk komen er snel meer bij."

Diner
Het Dankjewel Diner is op 17 december in Amsterdam. Alles over de genomineerden en het diner vind je op deze pagina