Whatsapp

Amsterdam

Sinan coacht jongeren en brengt buurtbewoners bij elkaar

12 december 2019, 16.08 uur · Aangepast 12 december 2019, 16.18 uur · Door Redactie

Sinan Kelebek speelde ooit op een hoog niveau voetbal. Tegenwoordig is de balsport één van de activiteiten die hij inzet om jongeren te helpen. Sinan coacht jongeren in de Amsterdamse buurt IJburg en brengt buurtbewoners bij elkaar. 

NH Buurten

Samen met een team geeft hij sportactiviteiten en andere cursussen. In deze trainingen staat persoonlijke ontwikkeling centraal.  “Sport is voor mij een middel om jongeren te bereiken en verschillende groepen in de wijk met elkaar in contact te brengen. Moeders krijgen bijvoorbeeld voetbaltraining van de jongeren uit de buurt. ”, vertelt Sinan in NH Buurten. 

 


Met zijn organisatie SK Coaching leidt hij ook jongeren op tot sportbegeleiders.   “We komen niet met een groep professionals naar de wijk. Nee, wij maken van de jongeren in de wijk professionals. Die jongeren volgen trainingen en zij worden dan de rolmodellen voor de opgroeiende tieners in de wijk.”

Sinan werkt met ze aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en andere vaardigheden die ze nodig hebben voor een opleiding of baan. “Er zijn jongens die in het criminele circuit zaten en die uiteindelijk toch de keus hebben gemaakt om op een positieve manier hun brood te verdienen. Ik ben heel trots op die jongens. Ik heb de deur voor ze open gedaan, maar je moet zelf naar binnen lopen. ”

Graciano Mijland (26) kwam als 13-jarige jongen onder de vleugels van Sinan en is nu een van de begeleiders.  “Ik heb veel van hem geleerd. Discipline, respect voor ouderen, communiceren, echt heel veel dingen. We hebben samen deze buurt tot één gemaakt."

 

Whatsapp