Ga naar Content

Telstar wil in 2020 nieuwe promenade én beloftenploeg

VELSEN-ZUID - Om te overleven, moet Telstar de komende jaren grote stappen gaan maken. Dat is de strekking van de supportersavond, waar Telstar-fans woensdagavond te horen kregen wat de plannen van de club zijn.

Grootse plannen bij Telstar - NH Nieuws / Maarten Westerduin

In 2026 wil Telstar een volwaardige eredivisionist zijn, met een stadion waar ongeveer negenduizend man in past. Commercieel Directeur Steef Hammerstein benadrukt dat dit idee meer dan een droom is. "Het is echt een heel gericht doel waar we op af willen, want het is van belang dat we de continuïteit van deze club waarborgen."

Stadion

Het eerste wat Hammerstein wil aanpakken is het stadion. Volgend jaar moet er op de plek van de oost-tribune al een gloednieuwe promenade staan die zo'n 800.000 euro moet kosten. De club heeft daar op dit moment geen geld voor en vraagt de supporters en sponsors het plan via het kopen van obligaties te financieren.

Foto: ProShots/Vincent de Vries

"Ik denk dat we niet moeten onderschatten hoezeer we achterlopen op het gebied van faciliteiten"

Steef hammerstein

"Ik denk dat we niet moeten onderschatten hoezeer we achterlopen op het gebied van faciliteiten", zegt Hammerstein. "We zijn op dat gebied absoluut niet klaar om de ontwikkeling naar een Eredivisieclub te beginnen. Als we dit niet aanpakken, is het voor spelers, trainers en sponsoren niet interessant om hier te komen."

Jong Telstar

Telstar wil er ook voor zorgen dat er volgend jaar een beloftenploeg staat. Deze zal voor het grootste deel uit reservespelers bestaan en aangevuld worden met talenten uit de regio die op amateurbasis voor de club willen spelen. "Er zijn heel veel jongens die betaald voetbal willen spelen", licht trainer én technisch directeur Andries Jonker toe.

Vrijdagavond speelt Telstar in de eerste divisie tegen De Graafschap. Op de radio is de wedstrijd live te beluisteren bij NH Sport. Het commentaar wordt verzorgd door Rob Wanst. De Graafschap - Telstar begint om 20.00 uur. 

Lees ook