Ga naar Content
West-Friesland

Dankjewel Diner: Hennie vangt al jaren jongeren op: "Ze is voor mij de moeder die ik heb gemist"

13 december 2019, 08.30 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HOORN - "Juist jongeren in de puberteit zijn kwetsbaar. Ik heb het vanuit huis meegekregen om altijd klaar te staan voor anderen", vertelt Hennie geëmotioneerd. Haar pleegdochter Melanie, die al zes jaar bij haar woont, verrast haar met een uitnodiging voor het Dankjewel Diner. 

"Het is ooit begonnen toen mijn zoon middernacht naar beneden kwam. Hij vertelde dat zijn vriendin op straat was gezet. Het was winter en het was koud. We zijn in de auto gestapt en hebben haar uit Limburg opgehaald", legt Hennie uit. 

Door de jaren heen heeft ze meerdere pleegkinderen in huis gehad. Maar vaak vangt ze ook tijdelijk jongeren op die in de problemen zitten.

"Dit verwacht je gewoon niet", zegt Hennie overrompeld als ze de uitnodiging krijgt. "Als je hulp nodig hebt, dan ben je er gewoon. En zo zit onze hele familie in elkaar."

Tekst gaat verder onder de video

Hennie vangt al jaren jongeren op - NH Nieuws

Melanie trok zes jaar geleden bij Hennie in. "Ze heeft mij financieel en emotioneel heel erg geholpen." Met haar eigen moeder kan ze niet door één deur wegens mentale problemen. Melanie: "Hennie is voor mij de moeder, die ik niet eerder heb gehad."

'Meer dan een kaartje'

"Ik weet heel vaak niet wat ik aan Hennie terug kan geven voor alles wat ze voor me doet", legt Melanie uit. "Door haar te nomineren voor het Dankjewel Diner, kan ik écht wat voor haar terugdoen."

Ook haar eigen dochter Jolene maakte een moeilijke tijd door. Haar tweeling werd te vroeg geboren waarbij één van de meiden het bij de geboorte niet haalde. Jolene: "Een hele belangrijke periode. We lagen maanden in het ziekenhuis en iedere dag was ze er."

Familie

Ook al is het zo vanzelfsprekend voor Hennie om voor velen een moederrol te vervullen, ze is blij verrast met het gebaar. "Mel is gewoon mijn dochter, net zo goed als mijn eigen dochter en zoon. Ze hoort gewoon bij het gezin."

Diner
Het Dankjewel Diner is op 17 december in Amsterdam. Alles over de genomineerden en het diner vind je op deze pagina