Ga naar Content
Gooi

Hilversum maakt werk van nachttreinen van en naar Amsterdam en Utrecht

12 december 2019, 10.39 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

HILVERSUM - Het moet er over ongeveer een jaar toch echt van gaan komen: er moeten nachttreinen gaan rijden tussen Hilversum en Amsterdam en Utrecht. De gemeente Hilversum maakt er serieus werk van en heeft een offerte aangevraagd bij de NS. 

De nachttreinen moeten op vrijdag en zaterdag gaan rijden en moeten alle drie de Hilversumse stations aandoen. De gemeente hoopt dat ook andere gemeenten meedoen, zoals Gooise Meren en Weesp.

Het laten rijden van een nachttrein kost de gemeente Hilversum 200.000 euro. De contracten met de NS moeten nog wel worden getekend voor het eerste fluitje kan klinken. 

Animo voor nachttrein

Hilversum wil in de tussentijd goed in kaart brengen hoe groot de behoefte voor de nachttrein binnen Hilversum is. Daar is tot nu toe nog niet echt een beeld van. De verwachting is wel dat er veel animo voor is. Het plan voor de nachttreinen komt uit het coalitieakkoord. Toen dat gepresenteerd werd, reageerde vooral veel jongeren erg opgetogen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!