Ga naar Content

Meander (12) uit Edam richt eigen trefbalclub op: "Leukste dat er is!"

EDAM-VOLENDAM - De 12-jarige Meander uit Edam wilde ook graag buiten school om een potje kunnen trefballen. Hij zocht een vereniging, maar die was nergens in de wijde omgeving te bekennen. "Dan richt je toch je eigen club op?", aldus z'n vader. En zo geschiedde. 

Vanaf afgelopen zomer spelen inmiddels zo'n tien jongens elke woensdagmiddag een uurtje trefbal. Voor 3 euro per persoon kunnen ze de sportzaal van basisschool de Piramide gebruiken.

Sportief uurtje

Meander bepaalt het programma, zijn tweelingbroer Floyd verzorgt de warming up en vader Maurits kijkt vanaf zijkant toe en ziet dat het goed is.

Bounceball, zo heet Meanders club. "Iemand raken met een bal is toch het leukste dat er is", zegt hij glunderend. En als het uurtje om is, is er iets lekkers, want elke keer neemt een van de jongens snoepjs of koekjes mee.

Competitie

De ambities van Meander reiken verder dan alleen de woensdagmiddag. Hij zou dolgraag een echte competitie beginnen. Alleen moeten er dan wel meer clubs komen. Misschien moet zijn broer Floyd eerst met een eigen club beginnen, dan zijn er al weer twee.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!