Ga naar Content
Alkmaar

Veeg de tranen maar snel weg: nieuwjaarsduik Castricum 'gaat gewoon door'

11 december 2019, 19.23 uur · Aangepast 11 december 2019, 19.59 uur
Door: Redactie · Foto: Aquafit

CASTRICUM - Slechts een paar uur geleden kwam het slechte nieuws uit Castricum dat de nieuwjaarsduik dit jaar niet door kan gaan. Maar gelukkig hoeft er niet lang getreurd te worden: burgemeester Toon Mans zegt dat de berichtgeving op een "misverstand berust" en de duik op 1 januari "gewoon door kan gaan". 

Dat vertelt Mans tegen NH Nieuws. "De vergunning is een kopie van vorig jaar. We gaan snel met de organisatie praten om het evenement rond te krijgen", stelt de burgemeester de deelnemers gerust. 

Nieuwjaarsduik Castricum 'gaat gewoon door' - NH Nieuws

Inmiddels zijn de organisatoren van de nieuwsjaarsduik op de hoogte gesteld. Ruud Bakkum, die medeverantwoordelijk is om het evenement in goede banen te leiden, is blij dat er toch nog een duik wordt georganiseerd. "Het chagrijn van vanochtend is wel weg nu", vertelt hij tegen NH Nieuws. "Blij dat de vergunningen toch nog rond konden komen."

Bakkum hoopt wel dat er volgend jaar iets meer initiatief vanuit de gemeente komt voor het organiseren van de duik. "Ze moeten het meer gaan toejuichen dan ze dit jaar deden. Dan zij wij ook meer bereid om het te blijven organiseren."

Bijna klaar voor

De beslissing om het tóch door te laten gaan, komt in ieder geval ruim op tijd. "We gebruiken het draaiboek van vorig jaar en de tent is al besteld. We zijn er dus al bijna helemaal klaar voor", drukt de organisator de duiker op het hart. 

Er doen jaarlijks zo'n 300 helden mee aan de nieuwjaarsduik in Castricum. 

Lees ook