Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Zeehondpup van pas een week oud opgevangen in Ecomare

11 december 2019, 14.09 uur · Aangepast 11 december 2019, 15.54 uur · Door Redactie

TEXEL - Voor de kust van Texel hebben dierenverzorgers van Ecomare deze week bij paal 23 de eerste grijze zeehondenpup van het seizoen gevonden. Het kleintje is pas een week oud.

Foto: Ecomare

Omdat het jonkie een opvallend grijze vacht heeft, hebben medewerkers van Ecomare het kleintje Silver genoemd. Volgens dierenverzorgers ligt Silver doodmoe in de opvang en 'kan hij zijn ogen nauwelijks openhouden'. 

Geboorteseizoen

Grijze zeehonden beleven momenteel hun geboorteseizoen, waardoor er in de aankomende weken hoogstwaarschijnlijk meer pups zullen aanspoelen langs de kust van het Waddeneiland.

Tekst gaat door onder foto

Foto: Ecomare

De jonge dieren worden meestal geboren op zandplaten in de Waddenzee, maar door de harde wind en hoge golven kunnen de dieren van de zandplaat afspoelen en hun moeder kwijtraken. Silver heeft waarschijnlijk een tijd in het water doorgebracht voordat hij aanspoelde. Omdat verzorgers geen moederzeehond in de buurt zagen, is hij meegenomen naar de opvang.

Silver zal in de quarantaine van Ecomare op kracht komen. Bezoekers van de opvang kunnen het kleintje achter glas bekijken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!