Ga naar Content

Geen nieuwjaarsduik Castricum: "Doodzonde dat het door alle regeltjes niet door kan gaan"

CASTRICUM - De nieuwjaarsduik in Castricum gaat dit jaar niet door, en dat zorgt voor veel teleurstelling en bij de deelnemers. Ook de organisatie is gefrustreerd: "Al die voorwaarden en vergunningen zijn veel te ingewikkeld."

Foto: Aquafit

Op 1 januari duiken elk jaar zo'n 300 mensen bij Castricum de zee in om het nieuwe jaar te starten, maar dat gaat dit jaar niet door. De organisatie kan het niet meer opbrengen: "We hebben veel te veel vrijwilligers nodig om aan de voorwaarden te voldoen", vertelt bestuursvoorzitter en organisator Ruud Bakkum van Aquafit Castricum. En dat is zonde: "Er is een groep zwemmers die al 30 jaar meedoet."

"Op deze manier wordt heel veel plezier van menig Castricummer ontnomen"

Linda Stoevelaar, fanatiek nieuwjaarsduiker

Teleurstelling dus bij de deelnemers. Linda Stoevelaar (29) doet al 12 jaar mee aan de duik en is gefrustreerd door de oorzaak van het afgelasten. "Het is doodzonde dat het door al die regeltjes van de overheid niet door kan gaan", zegt Linda. "Op deze manier wordt heel veel plezier van menig Castricummer ontnomen."

Steeds ingewikkelder

De voorwaarden en veiligheidseisen worden steeds ingewikkelder. "Het aanvraagformulier van de evenementenvergunning is negen pagina's lang en dan moeten er ook nog allemaal tekeningen bij", vertelt Bakkum. "Daarnaast moet er nog een aparte vergunning aangevraagd worden zodat mensen tijdens het evenement de zee in mogen."

Ook de strandtent Deining aan Zee die het evenement jaren heeft bekostigd, is teleurgesteld, meldt Omroep Castricum.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!