Ga naar Content
West-Friesland

Drie Hoornse ideeën gaan door: maar hoe zit het met het verlichtingsbeleid?

11 december 2019, 14.17 uur · Aangepast 11 december 2019, 15.16 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

HOORN - De raad van Hoorn is volledig akkoord met de uitvoering van de drie ideeën die als winnaars zijn verkozen tijdens de initiatievenmarkt. De plannen worden uitgevoerd, waaronder het plaatsen van verlichting in het Julianapark. Maar hoe zit het eigenlijk met het verlichtingsbeleid?

Er komen sporttoestellen bij het nieuwe stadsstrand in Hoorn, de graffiti in de stad wordt verwijderd van de muren en er komt verlichting in het Julianapark. 

Geen verlichting in parken?

Dit laatste idee springt eruit, want het huidige beleid van de gemeente Hoorn zegt namelijk dat parken niet verlicht worden. De reden daarvoor is dat parken een recreatieve functie hebben en alleen overdag worden gebruikt. Verlichting kan daardoor schijnveiligheid opwekken tijdens de avonduren - want er is dan geen sociale controle. Daarnaast kost het veel geld. 

Rob van der Molen kwam met het idee om juist wel de straatverlichting te gaan plaatsen in het park - zodat wandelaars en sporters er 's avonds ook terecht kunnen. "Mijn wens is om het park in zijn geheel veel aantrekkelijker te maken", vertelt Rob. 

Rob vertelt hoe hij de plannen voor zich ziet. Tekst gaat verder onder video.

191205_julianapark_GOED_DEF - NH Nieuws

Rob hoopt dat het beleid zijn plan niet in de weg gaat zitten. "Mijn idee is om vooral naar het grotere plaatje te kijken en dit te doen in de vorm van een tienjarenplan."

Beleid aanpassen

De gemeente geeft aan dat het plan zowel de raad als de inwoners van Hoorn aanspreekt en het plan daarom niet van tafel is geveegd, puur vanwege het huidige beleid. "Het beleid zou aangepast kunnen worden, maar daar kunnen we nog niets over beloven. We gaan eerst met elkaar om tafel het plan te bekijken en alle mogelijk opties af te wegen. We gaan de mogelijkheden samen verkennen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook