Ga naar Content

Afgebrand buurthuis De Lelie gaat 'samenwonen' met school en kinderopvang

HILVERSUM - Het bijna drie jaar geleden door brand verwoeste Hilversum buurthuis De Lelie krijgt een nieuw onderkomen. Dat maakt de gemeente Hilversum bekend. Er moet een multifunctionele accomodatie komen waar zowel De Lelie als de Paulusschool en een kinderopvang gebruik van gaan maken. 

Buurthuis De Lelie brandde vijf jaar geleden af. - Foto: Inter Visual Studio/ Peter Veerman

Het Hilversumse buurthuis moest haar gebouw halsoverkop verlaten toen een brand het verwoestte. Al meteen was duidelijk dat er een nieuwe plek moest komen voor De Lelie. Dat vond niet alleen De Lelie zelf, maar ook de Hilversumse politiek. De afgelopen twee jaar zat De Lelie in een tijdelijk onderkomen aan de Hilvertsweg.

Lees ook

Nu moet er dus gebouwd gaan worden aan een gloednieuw gebouw, waar naast De Lelie ook de Paulusschool, kinderopvang Bink en Versa Welzijn gebruik van moeten gaan maken. De afgelopen maanden is een haalbaarheidsonderzoek gedaan en dat bleek op veel fronten postief.

Verder met plannen

De huurders gaan nu samen het bouwplan voorbereiden. Er gaat onder meer gekeken worden of een deel van de oude Lelie kan worden opgenomen in de nieuwe. 

Of het plan echt doorgaat, hangt nog wel af van de gemeenteraad. De raad praat volgend jaar maart over de plannen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!