Ga naar Content

Eekhoff en Bol Noord-Hollanders bij Team Sunweb

AMSTERDAM - Vandaag was de officiële presentatie van Team Sunweb. Bij de wielerploeg zitten dit jaar twee Noord-Hollanders: Cees Bol uit Zaandam en Nils Eekhoff uit Rijsenhout.

Noord-Hollanders bij Team Sunweb - Foto:

Cees Bol had vorig jaar een uitstekend debuut in zijn eerste jaar als prof bij Team Sunweb. "Ik wil weer sterk zijn in de klassiekers en langer mee kunnen doen in de koersen van rond de 260 kilometer", aldus de Zaandammer. "Vorig jaar was het na 200 kilometer wel op en ik hoop nu langer mee te kunnen. Tuurlijk wil ik dit seizoen ook een koers winnen."

Ook Nils Eekhoff is een man van de voorjaarsklassiekers en de sprint. De meesten kennen hem van afgelopen zomer. Toen werd hij wereldkampioen bij de beloften, maar minuten later werd hij gediskwalificeerd vanwege stayeren. "Ik heb het een plek kunnen geven. Natuurlijk heeft het veel door mijn hoofd gespookt", zei Eekhoff. Het management van de wielrenner uit Rijsenhout is overigens bij het CAS in beroep gegaan tegen zijn diskwalificatie.

Noord-Holland, sprinten en voorjaarsklassiekers zijn een aantal overeenkomsten tussen Bol en Eekhoff. Verschil is wel dat Bol in de trainingsgroep "Noord-Hollands Best" zit. Eekhoff maakt daar geen deel van uit. Wellicht komt daar verandering in... 

Noord-Hollanders bij Team Sunweb - NH Nieuws