Ga naar Content

Harddrugs in potten pindakaas: man uit Gooise Meren stuurde drugs de wereld rond

GOOISE MEREN - Verpakt in potten pindakaas of tussen wenskaarten heeft een man uit Gooise Meren acht maanden lang wereldwijd harddrugs kunnen verkopen. En dat gewoon thuis achter de computer.

Foto: Adobe Stock

De twee mannen, nu 25 jaar, verhandelden hun drugs op het 'dark web', een verborgen deel van het internet. De bestellingen van de mannen, vooral pakketjes met mdma, gingen in acht maanden tijd de hele wereld rond. Ze werden betaald met bitcoins.

Celstraffen van zes jaar

De levendige handel van de man uit Gooise Meren samen met een man uit Houten kwam twee jaar geleden al aan het licht. De twee werden destijds al veroordeeld voor celstraffen van zes jaar en zitten dus nog vast. Het Openbaar Ministerie wil nu ook dat de twee hun winsten terugbetalen.

Criminele winsten

De twee drugsverkopers zouden met hun drugshandel een bedrag van 194.000 euro hebben verdiend, zo heeft het Openbaar Ministerie berekend. De afgelopen tijd is uitgebreid onderzoek gedaan naar de omvang van de bestellingen, de gerekende prijzen en de gemaakte kosten.

De zaak van de twee stond vandaag voor de rechter. De rechter doet op een later moment uitspraak in de zaak.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!