Ga naar Content

'Hilversum heeft steeds meer last van ratten'

HILVERSUM - Hilversum heeft steeds meer last van ratten. Dat stelt de lokale ChristenUnie. De raadspartij wil van burgemeester en wethouders weten wat er aan het probleem gedaan wordt.

Foto: Adobe Stock

Dat er meer ratten zouden rondlopen door Hilversum concludeert de ChristenUnie aan de hand van foto's van ratten in Hilversum die de partij steeds vaker krijgt. "De laatste tijd zien wij regelmatig foto’s van grote hoeveelheden verdronken ratten. Ook bij de rioolzuivering bij Anna's Hoeve. We zijn hevig geschrokken van de hoeveelheid dode ratten die daar in de zuivering worden aangetroffen. Verdronken in het riool, zo werd ons gemeld", zo schrijft de partij in raadsvragen.

Al eerder klachten

Daar komt nog eens bovenop dat de raadspartij het probleen een jaar geleden ook al eens aan de kaak stelde. Toen kreeg de partij al meerdere klachten over rattenoverlast in verschillende Hilversumse wijken. Er zouden toen maatregelen genomen worden door de gemeente, maar de zorgen van de partij zijn tot nu toe allerminst weggenomen.

Betere bestrijding

De ChristenUnie wil weten hoe de rattenoverlast zich de laatste jaren heeft ontwikkeld en wat de gemeente er aan doet om de ratten te bestrijden. Dat moet worden uitgebreid, zo stelt de partij.

De vragen van de ChristenUnie moeten nog worden beantwoord.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook