Ga naar Content

Kogel door de kerk: AZ zondag met publiek in eigen stadion tegen Ajax

ALKMAAR - Aan alle onduidelijkheid is een einde gekomen. Zojuist is bekend geworden dat AZ zondag in het eigen stadion speelt tegen Ajax. Daarbij is 'gewoon' publiek welkom.

Foto: Pro Shots / Koen Laureij

Het collega van burgemeester en wethouders liet dat zojuist weten aan de directie van de Alkmaarse eredivisionist: "Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen."

Luister zondag vanaf 16.00 uur naar een extra uitzending van NH Sport over de terugkeer van AZ in eigen stadion en een live wedstrijdverslag van de topper tegen Ajax.

Lees ook

Voor vrijdag moeten er nog verstevigingsmaatregelen klaar zijn en worden gecontroleerd. "Na inspectie en goedkeuring van de werkzaamheden kunnen de aanschrijvingen worden opgeheven. De controles vinden eind deze week plaats", aldus het college. 

Een deel van het dak van het stadion stortte in augustus van dit jaar in. Inmiddels is hele dak  gesloopt en wordt het vervangen. 

De club staat te popelen om weer in eigen stadion te spelen, getuige onderstaande video. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.