Ekkelenkamp helpt Jong Ajax langs Roda JC

AMSTERDAM - Jong Ajax heeft in een weinig verheffende wedstrijd gewonnen van Roda JC. Op Sportpark De Toekomst werd het 2-0 door twee doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp. Daarmee stijgen de Amsterdammers naar de tweede plaats.

Jong Ajax begon scherp aan de wedstrijd en zette de gasten uit Limburg onder druk. Na twintig minuten kreeg Roda JC echter wat grip op de wedstrijd. Jordy Croux schoot halverwege de eerste helft vlak naast het doel van Kjell Scherpen. Even later probeerde Romario Rösch het, maar ook hij miste.

Doelpunten Ajax

Zes minuten voor rust kwam Jong Ajax dan toch op voorsprong. Nicolas Kühn kreeg de bal niet goed aangespeeld, maar hij vervolgde de aanval goed en speelde naar Ryan Gravenberch. Jurgen Ekkelenkamp wachtte niet tot hij zijn actie afmaakte, maar schoot hard in de linkerhoek. Tom Muyters was kansloos.

Ekkelenkamp scoorde nogmaals, nog steeds voor rust. Na goed voorbereidend werk van Quinten Timber maakte de middenvelder zijn elfde doelpunt van het seizoen.

Roda JC kon niet genoeg brengen om nog een doelpunt te maken. Roland Alberg haalde tien minuten voor tijd nog prachtig uit. Scherpen zou kansloos zijn geweest, maar tot de opluchting van de doelman knalde het schot uiteen op de lat.

Verder kwam Jong Ajax niet in de problemen, het bleef 2-0. De ploeg heeft nu 36 punten na achttien gespeelde wedstrijden en staat daarmee tweede.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, Timber, Pierie, Familio-Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Kühn (Bandé/84), Brobbey (Taylor/46), Timber (Méndez/90)

Opstelling Roda JC: Muyters; Schlösser, Werker, Verburgh, Van Eijma; Souren (Prtaijn/81), Klaasen, Roesch; Croux, Ugbo, Alberg (Simakala/81)