Ga naar Content

Vaart de zilvervloot binnen voor Ajax of vaart die door naar Londen en Valencia?

AMSTERDAM - Ajax wil zich net als vorig seizoen ook na de winterstop scharen tussen de beste ploegen van Europa. Een gelijkspel op Valencia volstaat morgenavond in de Johan Cruijff ArenA. Maar het gaat niet alleen om de sportieve prestatie. Plaatsing voor de achtste finales levert de Amsterdamse club zo'n tien miljoen euro op.  

Foto: PRO SHOTS/Action Images

Daarmee tikt de teller dit seizoen bijna de zeventig miljoen euro aan. De startpremie in de Champions League bedraagt voor alle clubs 15,25 miljoen euro. Op basis van de positie op de Europese ranglijst heeft Ajax recht op nog eens 21 miljoen euro.

Doordat Ajax drie groepswedstrijden won en eenmaal gelijkspeelde incasseerden de Amsterdammers negen miljoen euro. Verder rekent Ajax op zo'n zes miljoen euro aan opbrengsten uit tv-gelden. De recette van de drie thuiswedstrijden wordt geschat op zo'n 5,5 miljoen euro.

Een zege op Valencia levert dinsdagavond 2,7 miljoen euro op; een gelijkspel negen ton. Daarnaast wacht Ajax bij plaatsing andermaal een uitverkocht stadion (recette zo'n 1,75 miljoen euro).

Vorig seizoen haalde Ajax meer dan negentig miljoen euro aan inkomsten op uit de Champions League. De club strandde toen in de halve finales.

Lees ook